Zonnepanelen, zonnecollectoren, zonneboilers, lucht-, water en bodemwarmtepompen. Een greep uit de mogelijkheden voor duurzame energieopwekking voor verwarming van uw sanitair water of voor verwarming van uw woning.
Wilt u over deze energievoorzieningen meer weten, neemt dan gerust contact met ons op, wij informeren u graag.

Zonnepanelen

Wek zelf uw eigen groene stroom op met zonnepanelen die we leveren en installeren. De terugverdientijd, meest gunstige plaatsing voor een optimaal rendement en bijkomende financiële of fiscale voordelen berekenen we voor u. Zonnepanelen die te combineren zijn met nieuwe ketels leveren een nog aanzienlijker energiebesparing op.

Zonneboilers

Verwarming van sanitair en huishoudelijk water met een zonneboiler is efficiënter dan met zonnepanelen. Een zonneboiler zet de zonne-energie namelijk direct om in warmte-energie. Het voorverwarmde water wordt door de verwarmingsketel verder op de gewenste temperatuur gebracht. Zonneboilers zijn relatief goedkoop en de aanschafkosten verdient u in enkele jaren terug.

Warmtepompen

Bij nieuwbouw zowel als bij renovatie is een warmtepomp een interessante optie en de investering is de moeite waard. Er zijn verschillende mogelijkheden.

Ten eerste is er de keus uit kleine en grote systemen.
Voor een gemiddelde woning is een klein systeem al meer dan toereikend. De grote systemen worden veelal gebruikt voor verwarming van grote bedrijfshallen, woon- of kantoorcomplexen.

Ten tweede is er de keus uit 3 soorten warmtepompen: de bodem-, lucht- en waterpomp, met elk zijn specifieke toepassingsgebied, beperking en voordeel.

Wilt u weten welke pomp voor u de beste keuze is, neem dan contact met ons op, wij adviseren u graag. Het is lang niet zo complex als de grote hoeveelheid informatie op het internet doet vermoeden.

Warmtepompboiler

Een warmtepompboiler haalt zijn energie uit de omgevingslucht, om zo sanitair water te verwarmen. Het is dus een kostenbesparend, energiezuinig en onafhankelijk alternatief voor de cv-ketel. Ook in combinatie met uw bestaande verwarming, zoals bijvoorbeeld zonnepanelen, kan een warmwaterpomp geïnstalleerd worden. Daar krijgt u sinds 2019 bovendien een premie voor! Wij ondersteunen u graag bij de selectie van de juiste warmtepompboiler voor uw woning.